Hersenwerk en Balans

Hersenwerk

Het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het lekkers of leuks gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Waarom Hersenwerk

Vrijwel alle honden zijn gefokt met een doel. Ze werden gefokt om mee te gaan op jacht met verschillende taken, te waken, ongedierte te bestrijden etc, etc. De hond van nu is vooral een gezelschapsdier. Met zijn vaardigheden wordt nauwelijks iets gedaan, terwijl een hond juist graag samenwerkt. Hersenwerk is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten èn om lekker samen te werken!

Hoe zoekt je hond?

De manier waarop een hond zoekt is persoonlijk. Sommige honden gebruiken uitsluitend hun neus om te snuffelen en te duwen of te schuiven. Er zijn honden die hun neus en hun poten gebruiken om materiaal weg te schuiven. Ook zijn er honden die hun bek gebruiken, zij tillen materiaal op met hun tanden. En er zijn multi-taskers, die gebruiken naast hun neus zowel hun poten en tanden.

Balans

Waarom balans training?

De oefeningen die tijdens de lessen worden aangeboden zijn erop gericht om de hond bewuster te maken van hun lijf. De oefeningen kunnen helpen bij revalidatie en blessures. Daarnaast geeft het de hond meer zelfvertrouwen en voor onzekere honden vergroot het

Het idee van de verschillende oefeningen die we de honden tijdens deze training aanbieden is om honden beter bewust te maken van hun lijf. De oefeningen helpen bij het voorbereiden van een jonge hond voor de sport maar helpen ook honden bij het revalideren na blessures. Daarnaast wordt het zelfvertrouwen van de onzekere honden verbeterd. Hierdoor kunnen ze vrijer worden in het dagelijks leven of in de activiteiten die ze spannend vinden.

Hersenwerk en balans is FUN, maar het doet zoveel meer met je hond. Met jou. En met jullie samen!

Kosten

5 lessen voor € 50,-

Contact

Hondenschool Angelique

Distelweg 25

2215 DS Voorhout

06 41 948 640

hondenschoolangelique@gmail.com

© Copyright 2022 . Alle rechten voorbehouden.

Search